Groene Kring

Wat is Groene Kring?

GK_Logo

Groene Kring Bree (GKB) is een gewestelijke tak van de nationale Groene Kring, die gevestigd is in Leuven

Groene Kring is een vereniging die als doel heeft jonge landbouwers en sector geïnteresseerde jongeren vakkennis bij te brengen, maar wij maken ook zeer uitdrukkelijk tijd voor ontspanning.

Onze leden komen vooral uit de gemeenten Bree, Bocholt en Meeuwen-Gruitrode. Wij hebben een honderdtal leden tussen de 16 en de 35 jaar. Jaarlijks organiseren we een aantal vergaderingen, een uitstap en een feestavond. De vergaderingen worden meestal zo educatief en breed mogelijk opgenomen, waardoor de belangstelling altijd zeer groot is. Ook al is het vaak druk op de landbouwbedrijven, wij kunnen steeds op een grote belangstelling rekenen.

Wat vooraf ging

Groene Kring Bree (GKB) is niet aan zijn eerste organisatorisch proefwerk toe, in het verleden organiseerden we al ploegwedstrijden, trekwedstrijden, fuiven en 10 jaar geleden de eerste editie van de Pikdorsercross die we sindsdien om de 2 jaar al eens met succes overdeden.

Vorig jaar deden we voor de vierde maal een “Bedrijf in de kijker”. Hiermee willen we als jonge landbouwers iets doen aan “image-building”. Niet altijd wordt de landbouw in een goed daglicht geplaatst. En als jonge landbouwer hebben we nog een hele weg te gaan, dus hebben we alle reden om ons eens vanuit een ander hoekpunt te laten zien.